Resan från Open Water till Divemaster

Peter aka Jesus Open Water Course Kon-Tiki Koh Lanta ThailandJag drömt om att få dyka ända sedan jag var en liten pojke. De första försöken att simma under vattnet var spännande – hur länge kunde jag hålla andan och hur långt kunde jag dyka? Resultaten blev bättre med tiden och tävlan med vännerna var stenhård. Som 7-åring i simskolan klarade jag hela 25m bassänglängden. Gissa om jag var stolt! Långt senare, eller vid  185 cm lång, fick jag prova på riktig dykning med utrustning (Discover Scuba Diving) i Dominikanska Republiken. Efter ytterligare några år blev det ett provdyk också på Cypern. Det var så fascinerande att kunna andas under vattnet! Jag ville så gärna ta mitt Open Water certifikat, men var jag lite ängslig för att dyka djupt….Semestrarna tillsammans med familjen – tre livliga barn och en fru med egna åsikter, gjorde att tid för dykning aldrig fanns.

Kreta Diving Divemaster Course Kon-Tiki Krabi Ao Nang Thailand

År 2009 hade jag bestämt mig för att äntligen ta min nybörjar- eller Open Water kurs. Jag vände mig till Kon-tiki i Ao Nang, Krabi tack vare en rekommendation från min barndomsvän. På bara tre dagar hade vi tillsammans med instruktören klarat av teori, poolövningar samt Open Water dyk. Det var underbart att bli av med oron för djupare dyk. Jag hade inte ont i öronen och jag visste hur lätt det var att avbryta dyket om man så ville. Det var bara att dyka och njuta av den underbara världen under ytan. Nu hade jag blodad tand!

Jag återvände både 2011 och nu 2013 till Ao Nang och Kon-Tiki. Nu har jag gjort min Advanced Open Water, Rescue Diver och senast Divemaster kurs med dem. Dessutom har jag haft tillfälle att bygga på med så kallade specialties som. Cavern Diver, Night Diver och Deep Diver. Jag har nu upptäckt att världen under ytan bjuder på nya upplevelser i så gott som alla hörn av  världen.  I skrivande stund kommer mina barn, 13, 15 och 17 år ner till Thailand. De ska alla tre göra sin Open Water kurs med Kon-Tiki på Koh Lanta.

Varför kommer jag tillbaka? Som land är Thailand fantastiskt välkomnande och dykningen är väldigt mångsidig. Den avgörande orsaken är att jag trivs med stämningen, den positiva attityden och gemenskapen som jag fått uppleva. Det är personligheterna på Kon-tiki som gör den stora skillnaden.  Vi ses igen!

/ Niclas

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s